Wonen in de wijk / buurt Centrum in Arnhem

Over de wijk / buurt Centrum in Arnhem

Arnhem is een stad en gemeente in Nederland. Het is de hoofdstad van de provincie Gelderland. De gemeente Arnhem heeft 152.506 inwoners per 31 maart 2015 (bron: CBS). De gemeente Arnhem omvat naast de gelijknamige stad verder de dorpen Schaarsbergen en Elden, de buurtschappen De Praets en 't Vlot, een deel van de buurtschap Terlet en een klein deel van de buurtschap Deelen.

Arnhem maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem Nijmegen (plusregio), een conurbatie met ruim 736.700 inwoners.

Arnhem ligt aan de rivier de Nederrijn en de Sint-Jansbeek, waaraan de stad zich heeft ontwikkeld. De stad ligt zowel ten noorden als ten zuiden van de Rijn. Vooral het zuidelijke stadsdeel heeft zich na de Tweede Wereldoorlog voortvarend ontwikkeld. Door de ligging van Arnhem op routes tussen West-, Oost-, Noord- en Zuid-Nederland en dichtbij Duitsland, heeft de stad zich kunnen ontwikkelen als handelsstad. In de stad komen zes belangrijke wegen samen, vormt het station Arnhem Centraal een belangrijk spoorwegknooppunt in alle richtingen en is dit het belangrijkste Nederlandse station voor de verbindingen met Duitsland.

Bezienswaardigheden zijn het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Nederlands Openluchtmuseum, Park Sonsbeek, dierentuin Koninklijke Burgers' Zoo en voor buitenlandse bezoekers de wereldberoemde John Frostbrug.

Arnhem is tegenwoordig voornamelijk een diensten- en ambtenarenstad. Arnhem is zittingsplaats van de rechtbank Gelderland, het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en de landelijke militaire kamer. Het provinciehuis van Gelderland bevindt zich ook in de provinciehoofdstad.